luni, 31 ianuarie 2022

Peace Paper Cranes Project

Peace Paper Cranes Project
eTwinning Project

Profesor Invatamant Prescolar
Mihailescu Maria Alina




      Pornind de la  o legendă japoneză care promite că oricine va plia o mie de cocori origami, va avea o dorință împlinită de către zei , iar cocorii reprezinta un simbol al păcii, proiectul eTwinning Peace Paper Cranes invită elevii să realizeze cocori origami si să scrie un mesaj de pace pe aripile acestora, iar apoi școlile vor schimba între ele aceste pasari de hârtie pentru pace.

         Acestea se vor agăța într-un copac din apropierea scolii/gradinitei pe 31 ianuarie, de Ziua Păcii și a Non-Violenței.

 

vineri, 14 ianuarie 2022

Proiect eTwinning Bee Friendly Kids

An scolar 2021-2022
Profesor invatamant prescolar Mihailescu Alina

Cum ar fi viața oamenilor în lume, dacă nu ar exista albine? Din păcate, aceste creaturi magnifice au fost în pericol de dispariție în ultimii ani. Efectele negative cauzate de oameni, poluarea mediului și schimbările climatice au amenințat generația de albine la fel ca multe alte viețuitoare. Prin proiectul nostru ne propunem să conștientizăm elevii și familiile acestora cu privire la respectul pentru biodiversitate și importanța acestor mici vietati.

Asadar, prin proiectul nostru, vom încerca să conștientizăm importanța albinelor în ecosistem și contribuția lor la sustenabilitatea vieții.Ce putem face personal pentru a salva albinele? Ne propunem să găsim soluții la aceasta  problema.

Proiectul eTwinning “BEE FRIENDLY KIDS”  reuneste copii si profesori din urmatoarele tari europene: GRECIA, IORDANIA, LITUANIA, ROMÂNIA, TURCIA. Acest proiect a debutat in decembrie  și se va finaliza cu activități legate de albine și ecosistem , în luna mai.

 

duminică, 9 ianuarie 2022

S.E.C.H_Sustainable Education and Cultural Heritage



Proiectul nostru se numește SECH_Sustainable Education and Cultural Heritage și va dura aproximativ 9 luni, începând din septembrie până la sfârșitul lunii mai.
 Elevii vor învăța despre patrimoniul cultural și problemele de mediu ale lumii din jurul lor într-un 
mod atractiv, ușor, creativ și adaptat nivelului lor de vârstă
Scopul comun al proiectului este de a crește gradul de conștientizare și apreciere pentru patrimoniul cultural al țărilor partenere 
și de a dobândi un simț al responsabilității în ceea ce privește protecția și conservarea mediului. 
Activitățile sunt integrate în programa școlară pentru clasa pregătitoare și dezvoltă competențe specifice pentru disciplinele 
Matematică și explorarea mediului, Comunicare în limba română, Arte vizuale și abilități practice, 
Muzică și mișcare, Dezvoltare personală, Limba engleză, Educație fizică și sport. 
Proiectul propune activități de învățare care valorifică experiența concretă a elevilor și care integrează strategii didactice adecvate unor contexte de învățare variate.
 Activitățile din cadrul proiectului sunt organizate astfel încât elevii din diferite școli să interacționeze,
 să comunice și să colaboreze la scopul comun al proiectului.
 Munca este organizată în echipe multinaționale.














 

JOURNEY OF A TREE- ETWINNING PROJECT

  „Educația copilului trebuie să urmărească dezvoltarea respectului față de mediul natural.” Art.29, Convenția cu privire la Drepturile Cop...